Son haftalarda Trump’ın gümrük tariflerine yönelik adımlarının orta vadede enflasyonda yukarı yönlü ve ekonomik büyümede ise aşağı yönlü baskı oluşturabileceği endişeleri ile küresel borsalarda satışlar öne çıkıyor. İçeride ise geçtiğimiz hafta Şubat ayı enflasyon verisinin beklentilerden iyi gelmesi ve TCMB’nin faiz indirimlerine devam etmesi sonrasında Borsa İstanbul’da alımların hızlandığını ve küresel borsalardan pozitif ayrıştığını izledik.

ABD’den dün ve bugün gelen enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesi piyasaları bir miktar rahatlatmış olsa da, ABD ekonomisine dair resesyon endişeleri ön planda kalmaya devam ediyor. Diğer yandan tarifelere yönelik Avrupa Birliği, Kanada ve Çin’den misillemeler gelmesi ticaret savaşlarını resmen başlatmış durumda. Dolayısıyla küresel tarafta risk algısı yükselmeye devam ediyor. İçeride ise Borsa İstanbul, küresele nazaran pozitif ayrışmasını sürdürmeye devam edecek gibi…

BİST-100 endeksi için orta vadede yukarı yönlü trendinin devam edeceği beklentileri korunmakla birlikte, son üç ayın en düşük seviyesi olan 9.450’yi test ettiği 25 Şubat tarihindeki bu yana yaklaşık yüzde 12 yükseldi. Endekste kısa sürede bu kadar hızlı yükseliş, beraberinde kar realizasyonlarına bağlı bir düzeltme yapma ihtimalini güçlendiriyor. Buna bağlı olarak kısa vadeli hareketlerde olası bir düzeltme/geri çekilme hareketine karşı temkinli olmakta fayda var. Böyle bir durumda teknik olarak takip edilebilecek destek seviyeler ise 10.575 altında 10.450 ve 10.300 şeklinde izlenebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerin devamında ise 10.785 ve 10.900 ile daha yukarıda 11.000 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

X U100-1