BorsaGundem yazarı Birol Ertan, The Economist dergisi kapağı üzerinden Lübnan’daki siber saldırıların izini sürdü
The Economist dergisi hakkında daha önce bazı yazılarım olmuştu. Bu yazılardan birisi olan The Economist 2024 yılı dergi kapağı üzerine değerlendirmelerimi, borsaGundem için hazırlamıştım. Söz konusu yazımın linkini okuyucular için paylaşıyorum: The Economist'e Göre 2024'te Dünya
Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde İsrail’in ard arda gerçekleştirdiği elektronik aletlerin uzaktan patlatılması eyleminin savaşın boyutlarını değiştirmekle kalmayıp insanlığın geleceği için kaygıları arttırdığı bir gerçektir.
Lübnan’da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının aynı anda bir bomba gibi uzaktan patlatılması sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığı yetkililerine göre, ülke genelinde ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği, 300’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Bu sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
Lübnan Haber Ajansı NNA'ya göre, Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi.
Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, telsizlerin patlaması sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiği 450'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi
BorsaGundem okurları, “yakın zamanda gerçekleştirilen bu saldırıların The Economist dergisi kapakları ile ne ilişkisi olabilir?” diye düşünüyor olabilir. Bu konuda geçmişteki The Economist dergi kapaklarını inceledim.
The Economist Dergi kapaklarındaki ezoterik simgeler ve kehanetler konusunda dikkatimizi çeken bir olayın daha yaşandığını görmek sürpriz olmadı. 19-23 Haziran 2021 yılına ait The Economist dergisi kapağını, aşağıda görüyorsunuz. Dergi kapağında, “açık olarak” elektronik aletlerin sinyallerinin silah olarak kullanıldığı bir sembol (görsel) paylaşılmış.
The Economist dergisinin gelecekteki olayları tahmin mi ettiği, yoksa gelecekte planlanan olayları önceden haber mi verdiğini bilmiyoruz. Ne var ki, derginin daha önce sayısız kez doğru çıkan kehanetlerinin birisinin daha gerçekleşmiş olmasının tesadüf olarak değerlendirilmesi mümkün görünmüyor diye düşünüyorum.