Borsa

Lila Kağıt’ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu

Lila Kağıt’ın halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Talep toplama, 30 Nisan ve 2-3...

Lila Kağıt’ın halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Talep toplama, 30 Nisan ve 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Dünyada 5 kıtada 80’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği yarı mamul ve mamul ihracatı ile birlikte; Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün önemli oyuncularından biri olan Lila Kağıt’ın Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz için yaptığı başvuru onaylandı.

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin liderliğinde toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığı ile; talep toplama 30 Nisan ve 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde, pay başına 37,39 TL fiyatla gerçekleştirilecek. Lila Kağıt, Borsa İstanbul’da “LILAK” kodu ile işlem görecek.

Şirket’in çıkarılmış sermayesinin 500.000.000 TL’den 590.000.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 90.000.000 TL nominal değerli 90.000.000 adet B grubu pay ile mevcut ortakların sahip olduğu 30.000.000 TL nominal değerli 30.000.000 adet B grubu pay olmak üzere toplam 120.000.000 TL nominal değerli 120.000.000 adet B grubu payları halka arz edilecek. Halka arz edilecek toplam payların yüzde 70’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’luk kısmı yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilecek. Toplam 4,5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Lila Kağıt’ın halka açıklık oranı yüzde 20,34 olacak.

Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir kısmını Erzurum Fabrika Yatırımı, Ergene Fabrika Yatırımı ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları için kullanmayı planlıyor.

Alp Öğücü: “Yatırımcılarımız ile birlikte, sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceğiz.”

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, şirketin son yıllarda gerçekleştirilen yeni yatırımlarla daha da güçlenen potansiyeline güvendiğini belirterek, şunları söyledi: “Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayının ardından, halka arz sürecine girmiş bulunuyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz. Ezber bozan yaklaşımı ve öncü yatırımları ile sektörüne itici güç sağlayan Lila Kağıt olarak; markalarımız sayesinde iç pazarda elde ettiğimiz sağlam pozisyonumuz ve 80’den fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz bobin kağıt ve temizlik kağıdı ürün ihracatımızla, stratejilerimiz doğrultusunda geleceğe güvenle ilerliyoruz. Halka arzda aramıza katılacak yatırımcılarımız ile birlikte, sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de 80.000’den fazla noktada

Türkiye ve dünyanın hijyenik temizlik kağıdı pazarındaki ihtiyacını karşılamak amacıyla 2006 yılında yüzde 100 Türk sermayeli olarak kurulan Lila Kağıt; Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ve tuvalet kağıdı, kağıt havlu, mendil, peçete gibi hijyenik temizlik kağıdı ürünleriyle tüketicilerine 80.000’den fazla noktada ulaşıyor. Lila Kağıt, Tekirdağ Ergene’de bulunan yıllık 271 bin tonluk brüt kağıt üretim kapasitesi ve 300.000 m2 açık alana yayılı üretim tesisi ile, sektöründe Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’daki en büyük kapasiteye sahip ilk 10 şirket arasında yer alıyor.

Dünyada 80’den fazla ülkeye temizlik kağıdı satışı

Tekirdağ Ergene ve İstanbul lokasyonlarında binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan Lila Kağıt’ın, Ergene tesisinde ürettiği ürünlerin yaklaşık %70’i 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

50 MW’lık yenilenebilir enerji yatırımı ve Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesinin ilk kağıt üretim tesisi

Lila Kağıt, açıkladığı 5,1 Milyar TL’lik yatırım planı ile temizlik kağıdı sektörünü geleceğe hazırlıyor. Bu kapsamda Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in ilk temizlik kağıdı üretim tesisi olacak yeni fabrikasının inşaatına Erzurum’da başladı. Türkiye’nin farklı lokasyonlarında toplam 50 MW’lık yenilenebilir enerji yatırımı planı da bulunan Lila Kağıt; Tekirdağ Ergene’deki tesisinde 2024 yılı başında 12.5 MW’lık çatı GES’i devreye alarak, projenin ilk fazını hayata geçirdi.