Piyasalar, "Kara Pazartesi" beklentisiyle haftaya başlarken, altın da bu karamsar havadan olumsuz etkilendi. ABD'nin uygulamaya koyduğu yeni gümrük tarifeleri sonrasında altın, haftaya 3031 dolar/ons seviyesinden giriş yaptı. Çin'in bu adımla karşılık vermesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın, gümrük tarifeleri konusunda ısrarcı olarak Çin’e ilave vergiler getirme ihtimalini açıklaması, piyasalarda satış baskısını artırdı.

Satış dalgasının derinleşmesiyle altın, seans içinde 2956 dolar/ons seviyesine kadar gerileyerek son bir ayın tüm kazançlarını kaybetti. Avrupa Birliği başta olmak üzere bir çok ülkenin "görüşmelere açığız" mesajları ise piyasada toparlanma arzusunu artırdı. Gün sonunda gelen alımlarla toparlanmaya çalışan altın, kayıplarını tamamen geri alamasa da 2982 dolar/ons seviyesinden kapanarak günü yüzde 1,8’lik bir düşüşle tamamladı. Artan volatiliteyle birlikte, altının 3000 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalıcı bir şekilde durması durumunda yükseliş trendine yeniden dönme olasılığı artacaktır.

Gümüş, geçen haftaki sert düşüşün ardından, haftanın ilk gününde toparlanma çabasıyla pozitif bir seyir izledi. 29,04 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, seansın başlarında 28,31 dolar/ons seviyesine kadar gerileyerek son altı ayın en düşük seviyesini gördü. Bu dönemde altın/gümüş oranı 105 seviyesine çıkarak son beş yılın zirvesine tırmandı.

Platin, kayıplarına devam eden bir başka değerli maden oldu. 928 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 917 dolar/ons seviyesinden kapanarak günü yüzde 1,3’lük bir değer kaybıyla tamamladı.

Paladyum ise günü olumlu bölgede kapatmayı başaran değerli metallerden biri oldu. 900 dolar/ons psikolojik desteğini koruyan paladyum, 896 dolar/ons seviyesinden başladığı günü 908 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 0,5’lik bir artış sağladı.