Anket yanıtlarına göre Bitcoin madenciliği faaliyetinin ülkeye göre küresel dağılımı (% olarak), bildirilen faaliyete göre ilk beş ülkeyi vurgulamaktadır (30 Haziran 2024 itibarıyla). Bunlara ek olarak, aşağıdaki ülkelerde de faaliyet tespit edilmiştir: Rusya Federasyonu (%2,26), Birleşik Arap Emirlikleri (%2,17), Butan (%1,35), Arjantin (%0,72), Uruguay (%0,69), İsveç (%0,39), İzlanda (%0,27), Birleşik Krallık (%0,24), Ekvador (%0,12), Umman (%0,12), Finlandiya (%0,12), Etiyopya (%0,12), Endonezya (%0,07), Kenya (%0,03), İtalya (%0,03), Venezuela (%0,02), Zambiya (%0,01) ve Malavi (%0,00). Yanıtlar, katılımcıların bildirilen güç tüketimine göre ağırlıklandırılmıştır. Kaynak: CCAF Anketi.
Raporda Çin'e yer verilmezken açıklama olarak ;
Çin'in dijital madenciliğe yönelik kısıtlamaları ve Kazakistan'daki benzer ancak daha az sert eylemler gibi düzenleyici değişiklikler muhtemelen küresel madencilik manzarasını önemli ölçüde değiştirmiştir. Sonuç olarak, harita artık çağdaş bir görüşten ziyade tarihsel bir bakış açısı sunmaktadır. Bu güncel coğrafi veri eksikliğinin, özellikle Bitcoin'in çevresel etkisini değerlendirirken önemli etkileri vardır. CO2 veya sera gazı (GHG) emisyonlarını tahmin eden metodolojiler genellikle emisyonları madenciliğin gerçekleştiği bölgelerin elektrik karışımına bağlayan konum tabanlı bir yaklaşım benimser. Tarihsel verilere güvenmek, bu hesaplamaları istemeden çarpıtabilir. Madencilik faaliyetleri yer değiştirdikçe, bunlarla ilişkili elektrik tüketimi önemli ölçüde değişebilir ve ortaya çıkan çevresel ayak izini değiştirebilir. Konum tabanlı modellerde güncel olmayan verilerin kullanılması, artık mevcut durumu yansıtmayan tahminler üretme riskini taşır ve güvenilir sonuçlar için çağdaş verilerin kullanılmasının önemini vurgular.
Ayrıca rapor Bitcoin ağının büyük bir kısmının (%52,4) artık sıfır emisyonlu enerji kaynaklarıyla çalıştırıldığını gösteriyor.