Borsa

Balsu Gıda halka arzında talep toplama bugün başladı

12-14 Şubat tarihleri arasında talep toplanacak Balsu Gıda halka arzında, bugün talep toplama süreci başladı

Dünyanın en büyük şekerleme, çikolata ve gıda üreticilerine sağladığı tedarik ile küresel ölçekte bir fındık sanayii şirketi konumuna yükselen Balsu Gıda, halka açılıyor. Halka arz, 12 - 13 - 14 Şubat 2025 tarihlerinde BALSU koduyla "Sabit Fiyatla Talep Toplama" yöntemi ile gerçekleşecek. Ziraat Yatırım ve İnfo Yatırım liderliğinde gerçekleşecek halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranının yüzde 25 olması öngörülüyor.

Balsu Gıda, yurt içi ve yurt dışına yüksek kaliteli doğal ve işlenmiş fındık sunan, dünyanın en büyük fındık tedarik kuruluşlarından biridir. 

Şirketin fabrikası Sakarya Hendek’te yer almaktadır. Söz konusu tesis; iklim kontrollü depoları, yüksek kapasiteli siloları, soğuk depoları ve gelişmiş işleme makineleri ile sektörünün en gelişmiş tesislerinden biridir. Şirketin ayrıca Ordu’da da fabrikası bulunmaktadır.

Balsu tesisleri günlük 800 tondan fazla kabuklu fındık kırma ve toplam 460 ton fındık içi işleme kapasitesine sahiptir. Balsu Gıda müşterileri dünyanın en seçkin çikolata ve şekerleme üreticilerinden oluşmaktadır. Şirketin ABD, Almanya, Hong Kong ve İstanbul’da direkt satış ofisleri yer almaktadır. 

Balsu Gıda ayrıca, ilk uluslararası yatırımını Şili’de yapmış ve bu kapsamda 2017’de Balsu Agro Chile SpA firmasını ardından 2019’da Balsu Industries Chile SpA firmasını kurmuştur. 

Balsu Gıda Finansal Gücü 

2024/9 hasılat: 9,6 milyar TL

2024/9 brüt kâr: 1,2 milyar TL

2023 hasılat: 12,1 milyar TL

2023 brüt kâr: 1,5 milyar TL

2022 hasılat: 11 milyar TL

2022 brüt kâr: 938,5 milyon TL

Balsu Gıda Fiyat İstikrarı ve Hedefleri

15 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

1 yıl ortak satışı yapılmayacak.

1 yıl ihraççı satışı yapılmayacak.

Balsu Gıda Halka Arz Geliri Nerede Kullanılacak?

Şirket halka arzdan elde edeceği geliri aşağıdaki gibi kullanmayı hedeflemektedir:

40% Devam eden yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına ek kaynak ve yurt içi yeni yatırımlara kaynak sağlamak

30% İşletme sermayesi

30% Banka kredilerinin ödenmesi