GÜNE BAKIŞ – Yurt içi piyasalar yarım gün açık, NFIB ve API stokları takip edilecek

Yurt içi piyasaların yarım gün açık olduğu yeni günde, beklenen bir veri bulunmazken, yurt dışında ABD NFIB küçük işletmeler güven endeksi ve Amerikan Petrol Enstitüsü (API) petrol ve petrol ürünleri stokları dışında öne çıkan veri takvimde yer almıyor.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık” dedi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası üzerinden altın ithalatı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 14,2 artış gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği savaş suçlarıyla ilgili çeşitli soruşturmalar başlattığını ancak henüz IDF’nin Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğine dair bir sonuca varmadığını söyledi.

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes müzakerelerinde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açıkladı.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ekonomiye zarar vermeden mevcut faiz oranı duruşunu ne kadar daha uzun süre koruyabileceğini değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

St. Louis Fed eski Başkanı James Bullard, ekonomi dirençli kalırken enflasyonun ABD Merkez Bankası (Fed) hedefine doğru ilerlemesi nedeniyle bu yıl üç faiz indirimi beklediğini söyledi.

İngiltere’de perakende harcamalar, Paskalya nedeniyle 7 ayın en yükseğine çıktı.

-Şirket Haberleri-

Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, sermaye artışına iştirak etmeden önce, Beybur Tarım’ın 50.000 TL tutarındaki mevcut sermayesinin %100’üne denk gelen 50.000 hissenin alınmasına karar verdi.

BMS Birleşik Metal (BMS Tel), 2024 yılı bütçesinde, ana ürün olan galvanizli tel üretim hedefini, 2023 yılı gerçekleşen (48.806 Ton) üretiminin üstüne 1.515 ton (%3) daha eklenerek 50.321 ton olarak belirledi.

Fitch Ratings, Türkiye’de yedi banka dışı finansal kuruluşun notlarını teyit etti.

Kervan Gıda, İzmir-Tire OSB’de kurulu Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi’ni (Dryff) satın aldı.

Vestel Elektronik bağlı ortaklığı Vestel Holland, Cylinda AB’nin paylarının satın alımına yönelik Elektroskandia Sverige AB ile Hisse Alım Sözleşmesi imzaladı.

-Yurt İçi Gündem-

Yurt içi piyasalar Ramazan Bayramı arifesi nedeniyle yarım gün açık olacak.

-Yurt Dışı Gündem-

Japonya’da tüketici güven endeksi açıklanacak (08.00).

Japonya’nın sanayi üretiminin öncü verisi kabul edilen makina aksamı siparişleri Mart ayı rakamları yayımlanacak (09.00).

Fransa’nın Şubat ayına ilişkin dış ticaret ve cari işlemler dengesi verileri yayımlanacak (09.45).

Tayvan’ın Mart ayına ilişkin tüketici, üretici ve ithal fiyatları açıklanacak (11.00).

ABD’de küçük işletmelerin durumunu yansıtan NFIB küçük işletmeler güven endeksi duyurulacak (13.00).

Meksika’da Mart ayı için tüketici ve üretici fiyatları verileri yayımlanacak (14.00).

ABD Hazinesi, 3 yıllık tahvil ihalesi sonucunu duyuracak (20.00).

Arjantin’den Şubat ayı sanayi üretimi rakamları gelecek (22.00).

ABD’de enerji sektörünün en büyük ticari birliği olan Amerikan Petrol Enstitüsü (API) petrol ve petrol ürünleri stokları verileri açıklanacak (23.30).