Bugün yurt dışı ÜFE, Hazine ihaleleri, ABD Conferance Board öncü göstergeler endeksi öne çıkıyor

Yeni günde yurt içinde motorlu kara taşıtları, yurt dışı üretici fiyat endeksi verileri ile Hazine ihaleleri takip edilecek.

Yurt dışında Kanada enflasyonu ve ABD Conferance Board öncü göstergeler endeksi dışında öne çıkan veri bulunmuyor.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Brezilya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın İsrail büyükelçisini istişareler için geri çağırdığını bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail’in Lübnan’a hava saldırısı düzenlediğini doğrulayarak, saldırılarda Hizbullah’a ait silah depolarının hedef alındığını açıkladı.

AB, Eli Lilly’ni Mounjaro ilacının çok dozlu bir enjeksiyon kalemi doldurularak kullanımını gözden geçirecek.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki İran destekli Husilerin dün Kızıldeniz’de İngiltere’ye ait bir yük gemisini iki füze ile hedef aldığını ve füzelerden birinin gemiye isabet ettiğini duyurdu.

AB üyesi 26 ülkeden Gazze’de “acil insani duraklama” çağrısında bulundu.

ABD, İsrail-Hamas savaşında geçici ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’a kara harekatına karşı çıkan alternatif bir karar taslağını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sundu.

Çin, kredi talebini canlandırmak ve emlak piyasasını canlandırmak için çabalarını artırırken, Çin Merkez Bankası aylık sabitlemede konut kredileri için gösterge faiz oranı olan 5 yıllık kredi ana faiz oranını (LPR) beklenenden daha fazla düşürdü.

Kanada Savunma Bakanı Bill Blair, Kanada’nın Rusya ile savaşında yardımcı olması için Ukrayna’ya 800’den fazla SkyRanger R70 çok görevli İnsansız Hava Sistemi bağışlayacağını söyledi.

Paraguay Merkez Bankası (BCP), üst üste yedinci toplantısında da politika faiz oranında indirime gitti; indirim seviyesine önceki toplantısında olduğu gibi 25 baz puan olarak belirlendi.

-Yurt İçi Gündem-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları ve yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini yayımlayacak (10.00).

TCMB, 2023 yılı Aralık ayı uluslararası yatırım pozisyonu verilerini duyuracak (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’ne katılacak (14.00).

TBMM Genel Kurulunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek (15.00).

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul edecek (16.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ocak dönemine yönelik iç ve dış borç istatistiklerini açıklayacak (17.30).

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Slovakya İş Forumu’na ve JETCO İmza Töreni’ne katılacak.

Hazine, 5 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesi düzenleyecek. Ayrıca 5 yıl vadeli kira sertifikası ile 2 yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

-Yurt Dışı Gündem-

Hollanda’nın tüketici güven endeksi açıklanacak (08.30).

Euro Bölgesi ve İtalya için 2023 yılının Aralık ayına ilişkin cari işlemler dengesi rakamları yayımlanacak (12.00, 13.00).

İtalya ve Euro Bölgesi için 2023 yılı Aralık ayı inşaat üretimi verileri duyurulacak (12.00, 13.00).

İngiltere Hazinesi 39 yıl vadeli, Almanya Hazinesi 2 yıl vadeli tahviller için çıktıkları ihalelerin sonuçlarını duyuracak (13.05, 13.30).

Kanada’da Ocak ayına ilişkin tüketici fiyatları verileri yayımlanacak (16.30).

ABD’de Conferance Board öncü göstergeler endeksi Ocak ayı rakamları duyurulacak (18.00).

Arjantin’in yılın ilk ayına ilişkin dış ticaret rakamları takip edilecek (22.00)